Toekomstplannen

Ideeën over de toekomst

 

We willen OpenGGZ verder gaan ontwikkelen, als we voldoende deelnemers weten te vinden. Een eerdere poging daartoe, twee jaar geleden, strandde. Gezien het belang van het onderwerp gaan we de komende periode een nieuwe poging doen.
Wij hebben de kennis en de vaardigheden. Wij professionals en vrijwilligers, hulpverleners en niet-hulpverleners, familie, cliënten, geïnteresseerden. We delen een passie voor goede zorg en goede behandelingen in de GGZ. De kwaliteit verhogen en de kosten verlagen. Dit zijn relatief eenvoudige stappen.

 

Delen van bestanden

In de eerste fase van OpenGGZ zetten we de middelen om bestanden te delen online. Bij de start is dit tenminste voor een groot deel operationeel, zodat deelnemers de website gaan gebruiken.

 

PR plan

Vervolgens gaan we mogelijke geïnteresseerden benaderen via social media, via email, of persoonlijk. Op die manier zorgen we voor voldoende draagvlak binnen de groep professionals en mogelijke andere belangstellenden, om de GGZ anders in te gaan zetten.
Daarna moeten we een vervolg PR plan ontwikkelen, om geïnteresseerden kennis te laten maken met OpenGGZ.

 

Vervolgplannen

Wanneer er voldoende belangstelling en gezamenlijke commitment is, kunnen we OpenGGZ verder vorm geven door de ontwikkeling van:
• Bijeenkomsten: het gratis of tegen kosten organiseren van cursusdagen, workshop of trainingen. We zijn van mening dat er te veel geld van de premiebetaler besteed wordt aan veel te dure studiedagen of cursussen. Een groot deel van die kosten gaat op aan onnodige aankleding en organisatie, door veel te dure bureaus. Dat kunnen we samen veel goedkoper.
• Adviezen aan collega’s: we kunnen het bestaande forum op de website uitbreiden, om elkaar vragen te stellen over onderwerpen die de GGZ aan gaan. Van behandeladviezen tot management- of organisatieadviezen. Wellicht in het bijzonder voor zelfstandig gevestigden, of kleine instellingen.
• e-Health: veel zorgaanbieders kopen nu dure e-Health pakketten in bij commerciële partijen. De inhoud van die e-Health wordt door ons zelf ontwikkeld en we verhuren ons aan deze bedrijven. En vervolgens kost dit de premiebetaler voor elke zorgaanbieder weer geld, wat direct verdwijnt in de zakken van de commerciële partijen. OpenGGZ wil één gratis toegankelijke bibliotheek van kwalitatief voldoende e-Health aanbod, door ons samen te ontwikkelen.
• Schakelpunt: we kunnen OpenGGZ gaan inzetten als schakelpunt tussen de verschillende interessante nationale en internationale ontwikkelingen. Aankondigingen van bijeenkomsten, nieuwsflitsen, verslagen. Mensen bijeen brengen.

 

Wat we niet worden

OpenGGZ wordt nooit een commerciële website. Alles wat we aanbieden is en blijft vrij. We gaan géén betaalde overhead creëren en blijven dit op vrijwillige basis doen. Dat geldt dus ook voor u, wanneer u zich wilt aansluiten.
We gaan niet concurreren met bestaande websites, projecten of voorzieningen. We willen het simpelweg doen zoals wij het verstandig vinden.
We worden ook geen social-media kletsplek, met een forum vol zeurende mensen. We gaan plannen uitwisselen en pogen die te realiseren. Stapje voor stapje, zoals dat hoort. Verstandig en zonder te grote pretenties.

 

 

mei 2018

Wessel van Beek
wvanbeek@ggzveenendaal.nl